duminică, 31 martie 2013

La minut...


      Si am stat ca un copil sa-ti ascult vorbele, sa sorb fiecare cuvant, sa indur lama ascutita a fiecarei litere in parte.

    A durat aproximativ 1 minut, apoi te-ai evaporat in neant. Cel mai lung si odios minut din viata mea, pe care acum il sucesc si-l rasucesc pe toate partile in cautarea a ceva ce mi-ar da speranta. Ceva...oricat de mic.

   Surpriza- acel "ceva" nu a aparut!

De ce tiparele nu sunt bune

Tiparele uniformizeaza mai mult decat ar trebui, ele ucid individualitatea. Apar fel de fel de individe care impune prin" propriul exemplu" un standard de urmat. Aici fac referire stricta la capitolul silueta.

Am auzit de prea multe ori remarci legate la infatisarea altora. Si este deranjant ca fetele intre ele discuta cu apelative care mai de care...

Sunt intr-un stadiu avansat de nesimtire in care li se pare ceva normal si natural sa jigneasca. Sunt oarbee, nu vad cat este de usor sa arunci vorbe la intamplare. Si desi nu obisnuiesc sa "blestem" sper sa aiba parte de aceeasi soarta, de critici si jigniri pe masura celor pe care le debiteaza.

Situatia le scapa multora de sub control si degenereaza in altceva. Asa ca, rog cat pot eu de frumos toate persoanele care au ceva de comentat la adresa greutatii/infatisarii mele sau a altor cunostinte/prietene sa se abtina. Sa-si tina pentru ele parerile care oricum nu sunt cerute de nimeni.

Deal girls?

Trebuia sa fie de Craciun


Am vrut sa pun, macar luna asta, o tema de Craciun pe blog.

Wordpress-ul ma trage in piept si nu imi gaseste una. Nu pot sa zic ca sunt dezamagita, caci nu sunt. Chiar ma asteptam la asta, dar intervenise acel sentiment pe care uneori uiti ca-l ai; acea speranta timida, imperceptibila, care nu este tradata nici cum.

Dupa cum se intrezareste la orizont, sarbatorile vor deveni un fiasco, asa ca macar o poza in spiritul sarbatorilor sa pun.

Spun ca...

Nu spun ca eu sunt buna sau rea
Ca sunt perfecta sau frumoasa.
Nu spun ca tu nu ma iubesti,
Asa defecta cum sunt.
Nu spun ca nu imi pasa,
Caci as minti.
Nu spun nimic din toate astea.

Spun insa ca te iubesc,
In felul meu infantil si imatur,
Care te sperie si te dispera
Care uneori iti da mari batai de cap,
Si pe care, simultan,il adori.

Bowling

Daca tu esti o pisica si cazi mereu in picioare, atunci trisezi. Furi la jocul simplu de popice, astfel incat bila sa nu te loveasca niciodata. Iar eu, dragul meu, nu am sa permit asta.

Si ce daca e doar a doua oara cand joc si inca sunt numita "novice"?

Am aceleasi sanse ca oricine altcineva sa te dobor pe tine, popicea din spate. Nu conteaza ca te ascunzi dupa altii. eu stiu ca te pot da jos; nu imi trebuie decat vointa si o lovitura data naibii. Bucura-te ca nu pot sa ridic decat bila de 8 kg. Promit ca nu o sa te doara tare.

1...2...3...STRIKE

I told you, darling!

In Rai, ninge?

Ai mers vreodata intr-un cimitir iarna? Nu? Asa ma gandeam si eu. Ar trebui sa mergi, este splendid. Totul e alb si te determina sa iti reconsideri perceptia despre moarte. Ideea de sumbru este substituita de cea de lumina.

Totusi, pe mine ma contrariaza ceea ce spun preotii la inmormantari: " loc luminat, loc cu verdeata..."

Oare in Rai, ninge?!

Dr.Love-Dr.Who?!


De curand am citit o postare a unei persoane, pe care o voi intitula generic A., pentru ca e posibil sa citeasca la randul ei acest post. Ca sa revin la ce doream sa spun, A. spunea despre ea ca rezolva problemele altora si ca este un fel de Dr.Love. Nu pot sa explic in totalitate de ce m-a deranjat, cred ca e probabil modul in care a spus-o, ca si cum ea (caci este o ea) este peste noi, oamenii de rand cu probleme.

Nu cred ca-ti poti adjudeca singur un "titlu onorific" ca asta, ci ai nevoie de ceva care sa te recomande. Si sa spui ca ai rezolvat problemele prietenilor nu e suficient.

Cafeneaua Sufletelor

Conceptia crestina spune ca dupa ce mor, sufletele ratacesc pe pamant timp de 40 de zile. In tot acest rastimp ele merg prin locurile care le-au marcat, retraiesc momentele de cumpana ale vietii si au ocazia sa reflecteze asupra lor. In seara celei de a 40-a zile se aduna toate intr-un local, aflat la intersectia strazii Vesnicie cu strada Uitarii, chiar langa cimitirul "Dumbrava".
Afara se afla un panou de dimensiuni considerabile, iar dintr-un tub de led-uri rosii sta scris "Cafeneaua sufletelor". Intrarea este gratuita in majoritatea datilor, exista totusi si exceptii. Sunt zile cand mor artisti, iar atunci cand ei ajung la cea de-a 40-a zi, vin aici, sa sustina spectacole pentru cei mai putin talentati. In aceste zile, la intrare se afla un spirit a carui meserie extra-pamanteana este sa stranga banii pe bilete. Pretul acestora variaza de la 5 lei (pentru artistii mai putin cunoscuti) la 35 lei (pentru personalitati consacrate).
La o masa situata in stanga scenei, intr-un colt obscur, stau doua...(nu as vrea sa le spun fantome sau stafii, pentru ca acesti doi termeni detaseaza emotional entitatea superioara a spiritului de sentimente) naluci. Un el si o ea, un spirit batran si unul intre doua varste. Descos firul amintirilor si accentueaza fenomenul acela straniu pe care nu l-au inteles-moartea. Batranul vorbeste mult, mai mult decat partenera sa. Treptat, conversatia celor doi este intrerupta de interventia altor duhuri care se angajeaza in poveste.
“Eu, spunea batranul, nici nu stiu cand am trecut dincolo. Imi amintesc perfect cu totul alte detalii, dar nu momentul acela decisiv cand inchizi ochii pentru vesnicie. Stiu ca mi-a fost rau, simteam o gheara in piept care-ncerca parca sa imi smulga inima. In lupta mea pentru supravietuire, am cazut intins pe jos. Sotia mea a sunat-o pe fiica mea si mai apoi o ambulanta. Au venit aproape simultan, m-au urcat pe o targa si direct la spital m-au dus. Deja nu mai eram stapanul propriului meu corp, nu mai aveam reflexe si nici control asupra mea. Tot ce imi ramasese era mintea mea. Eram doar eu, ea si o gramada de lume in jurul meu. Pe unii ii cunosteam, dar altii imi era complet straini.
Am intrat la Terapie Intensiva dupa cateva minute. Auzisem o asistenta care spunea ca inima imi cedeaza, apoi un doctor care a anuntat-o sec pe fiica mea ca am aorta fisurata si ca, pentru mine, acum, totul era o chestiune de minute. Am simtit o dorinta nebuna de a o lua in brate si de a-i spune ca eu mi-am trait viata, atat cat mi-a fost scris, iar ea trebuia sa continuie calatoria asta fara mine. Credeti-ma ca nu am gasit forta sa o fac. Nu puteam sa ii spun ca dup ace mama ei si-a gasit chemarea de-a dreapta Tatalui in urma cu 27 de ani, cand ea era foar o copila, acum eu o voi urma.”
Cu totii au inmarmurit; nu il mai compatimeau pe batran ci se gandeau cu groaza la fiica lui Nea` Traian. Isi puneau in minte aceeasi intrebare: “Oare cum a trecut peste ?” De un amuzament macabre este faptul ca niciunul nu s-a gandit ca nu a trecut peste. Nu au luat in calcul posibilitatea ca acea fiinta plapanda careia ii fusese luat totul poate ceda. Ce-i drept, au avut dreptate, a trecut peste. Dar nimeni nu stie cat de greu, nimeni nu stie ca si-a oprit atunci canalul sentimentelor si umanitatea care o mai avea. Devenise un corp gol, iar sufletu-i era vid.
“ Eu, incepu femeia, eu am murit, ca un nimeni. Nu s-a stiut de mine, nici sotul, nici cele doua fete, nici cea mai buna prietena, nimeni. Am avut cancer pulmonar in stadiul IV si nu am pus in viata mea gura pe o tigare, nu am avut apropiati care sa fumeze si totusi… Au descoperit totul la autopsie. M-au gasit in baie (cazusem din cauza lipsei oxigenului) in seara in care sotul meu se intorcea cu fetele de la spectacolul de balet. Trebuia sa ajung si eu, dar intarziasem prea mult cu serviciul asa ca am ramas acasa. Acum sunt plina de regret; ca nu am apucat sa le spun fiicelor mele cum sa se comporte ca niste adevarate domnisoare in societatea, ca nu am avut destul timp sa-i repet mai des sotului cat de mult il iubesc, ca nu i-am aratat prietenei mele cat de mult o pretuiesc pentru ca era mereu acolo pentru mine. Vedeti, am ajuns sa vorbesc eu despre mine la trecut. Este trist oameni buni, prea trist…”
Asa au inceput sa-si ”dezlege limbile”; dupa fiecare pahar se mai gasea cate-o naluca care sa-si spuna povestea. Una mai ciudata, mai interesanta si mai dureroasa ca alta. A fost una insa care i-a amutit pe toti.
“Eu, v-am ascultat pe toti si am ramas uimita de povestile voastre de viata dar legate mai ales de sfarsitul nostru ca fiinte vii. Nu am ramas ultima, dar vreau sa scap de povara istoriei mele, vreau sa ma impac cu soarta mea. Mie nu avea cine sa imi faca pomenile, cine sa imi aprinda o lumanare in zilele de sarbatoare sau sa imi aduca flori la mormant. Ce vorbesc eu aici, nici nu cred ca voi avea un mormant. Parintii mei m-au abandonat la nastere si am crescut intr-un centru de plasament. Din cauza locurilor putine si a bebelusilor care veneau din ce in ce mai des, noi cei mai “maricei” am fost trimisi pe strada. M-am simtit ca fetita cu chibriturile din poveste. Doar ca in cazul meu, era vara. Nu am crezut ca imi va fi greu, dar in nici o saptamana era pe patul de spital, la UPU(Unitatea Primire Urgente). Aveam dureri insuportabile de spate, greutate in respiratie si lesinasem pe trotuar. Cum eram copilul strazii, nu aveam pastille asa ca am mers la spital mai mult impinsa de nevoie. Era vineri seara, era tarziu si de garda era o doctorita extreme de amabila. M-a consultat si a dispus internarea mea de urgenta. Diagnosticul: pneumonie bilaterala.
Am petrecut urmatoarele 12 zile intr-o rezerva, la perfuzii, pe medicamente platite de asistentele carora le inspirasem mila. M-am trimis apoi pe strada, vindecata, cu pachete de mancare. Le-am fost recunoscatoare si m-am rugat pentru ele in fiecare seara. Spre sfarsitul lui august, orasul a fost lovit de acea furtuna devastatoare, dupa cu stiti. Eram pe boulevard, ma plimbam pe sub castani cand o creanga lovita de traznet mi-a cazut in cap. Era prea grea sa o pot da de pe mine. Am ramas tintuita sub ea, in vazul trecatorilor nemilosi.
Ce mi-a sfasiatul sufletul a fost o mamica tanara care a trecut atunci pe langa mine, cu copilasul de mana. L-a tras de langa mine ca nu cumva sa ia raie sau vreo alta boala. Nici prin cap nu-i trecuse sa ma ajute…si era mama.
Dupa ce fetita si-a terminat de istorisit povestea, a urmat un moment de “reculegere” al nalucilor care sa fi durat vreo 2 minute. Apoi orologiul de la Palatul Comunal batu ora 24:00. Acum era urmatoarea zi, era maine, era cea de-a 41-a zi a sufletelor ratacitoare. Rand pe rand spiritele au parasit cafeneaua, au parasite pamantul, indreptandu-se spre…doar ele stiu spre ce.

Conjugari

“Ura este, mai presus de toate, cea mai îndelungată plăcere. Oamenii iubesc în pripă, dar urăsc liniştiţi, până la moarte” - Lord Byron

 Am adunat în mine ura unor generaţii întregi care parcă nu refulaseră niciodată. Am înmagazinat-o cu grijă pentru ziua când aveam să ţi-o servesc pe tavă, într-o ceşcuţă elegantă de cafea, aşa cum îţi place ţie: tare, fără lapte şi fără zahăr. Am pregătit platoul cu mare grijă, am selectat doar ce era mai bun din toate situaţiile şi am făcut un mizilic delicios, de te lingeai pe buze, nu alta. A venit ziua petrecerii, iar eu te-am aşezat, după cum se cuvine, în capul mesei. Ţi-am oferit cele mai bune tacâmuri din setul de argintăraie şi ţi-am pus cel mai curat pahar de cristal din setul mamei. Ţi-am turnat puţin din cel mai bun Bordeaux rose din 2009 (pentru că cineva mi-a spus că acela a fost un an bun pentru viticultori).

În tot acest timp, am conjugat în minte, la toate persoanele, verbul “a urî”. Apoi am început să adaug propriile-mi cuvinte, ca şi cum doream să-l personalizez. M-am oprit la “eu te urăsc”. Nu eram sigură că ştiu semnificaţia reală a acestei expresii. Aşa că m-am întors spre tine, sperând să mă lămureşti cumva, şi atunci am ştiut. Am văzut în ochii tăi o sclipire care m-a convins, ceva…demonic parcă, pe care nu l-aş putea descrie nici cu toate cuvintele din lume şi cele mai înalte cunoştinţe în domeniul lingvistic. Tot atunci mi-am pierdut cumpătul şi manierele, te-am ridicat brutal de braţul drept, încleştându-mi unghiile în carnea ta şi te-am dat afara din casă, acţiuni care de altfel, nu îmi făceau cinste, nici ca gazdă şi în mod cert, nici ca femeie. În timp ce ţi-am trântit uşa în nas am urlat “să nu te mai întorci niciodată“. Şi dus ai fost…






Eu am rămas să strâng masa şi să-mi adun lacrimile sparte pe podea. Nu ştiam ce să regret mai mult, mai tare...

Jurnal de tren II

A venit in timp record. La si 15 era in fata garii cu un rucsac de cel putin 3 ori mai mare decat al meu. Era rosu la fata, probabil alergase ca sa nu intarzie. Dragul de el, parca nici nu-mi mai venea sa-l tarasc in nebunia mea. Si totusi…

“Eu: ce ai acolo?
El: tot ce nu ai luat tu, nanaco(si ma saruta pe frunte in modul acela parintesc). Sac de dormit dublu, o patura, niste mancare si bani. Nimic complicat.”

Am mers apoi impreuna sa isi ia bilet si ne-am urcat in tren. Era un personal curat(spre stupefactia mea, trebuie sa recunosc). Auzisem numai cuvinte de rau la adresa conditiilor de transport feroviar dar ma bucur sa descopar ca lumea se mai si inseala. Am pus bagajele sus si ne-am ales locurile de jos. Eu m-am asezat “strategic” langa fereastra sa vad cat mai multe, iar el s-a asezat langa mine, sa ma poata tina in brate. Aveam de parcurs 230 de km, un drum nu tocmai scurt, dar niciunul din noi nu se plangea. Am inceput sa-I povestesc cum mi-a venit ideea acestei escapade, dar pe la jumatate povestii mi s-a facut somn. M-am cuibarit in bratele lui si am dormit o buna bucataa din drum. Cand m-am trezit, el mi-a spus:

“ Dormi ca un copil, imi place sa te privesc cum dormi.”

Afara soarele stralucea in toata regula iar in vagon era extrem de cald, cu toate ca eram imbracata sumar, intr-o salopeta cu pantalon scurt si slapi. De pe frunte mi se scurgeau broboane de sudoare. Dormisem tot timpul lipita de el, nu intentionam sa-i dau drumul, ca nu cumva sa plece. Era visul meu, vedeam cum nebunia mea prindea contor şi începea să semene cu realitate. Nici în cele mai frumoase fantezii nu îndrăznisem să sper că totul avea să devină un adevăr. Asudam de căldura, în vagon erau pe puţin 35 de grade şi totuşi simţeam că mă topesc ca o îngheţată lăsată pentru câteva clipe la soare. Nici lui nu cred că îi era mai bine, dar la cum îl ştiam, nu aveam să-mi ceară să îi dau spaţiu. Mereu se gândea întâi la binele meu; lucru care la începutul relaţiei mă speria dar cu care acum mă obişnuisem. Priveam amândoi pe geam de parcă ne aşteptam să vedem vreo pasăre Dodo. Glumesc, desigur. Eram doar...debusolaţi. Deveneam treptat conştienţi de ce făceam, dar asta nu ne determina pe niciunul să dăm înapoi. Eram decişi să ne îndeplinim scopul.

Următoarea staţie: Constanţa! Numai auzul numelui acestui oraş mă înfiora într-un mod plăcut. Îmi provoca furnicături pe tot corpul, de parcă mi-ar fi turnat cineva pudră de scărpinat în haine.

Jurnal de tren I

Ziua 1

Mi-am luat vacanţă cu o săptămână înainte să se încheie anul şcolar. Am decis că vreau să călătoresc, să cunosc ţara într-un mod mai personal. Mi-am făcut un bagaj sumar, am îndesat în cel mai încăpător rucsac câteva perechi de şosete, vreo 4 perechi de pantaloni scurţi şi maiouri…multe şi colorate. Am spart puşculiţa cum s-ar spune (în fapt, doar am luat toţi banii pe care îi strângeam de un an din alocaţii şi alte surse, într-un plic aflat pe fundul cutiei de bijuterii) şi am buzunărit toate hăinile din casă în căutare de bani. Am mai luat cu mine harta României şi o sticlă de 0,5 l de apă pe care aveam să o tot umplu. Într-un buzunar “ascuns” am aşezat cu grijă agenda roşiatică primită de la iubitul meu, pe care o botezasem Chelsea (nici eu nu îmi amintesc de ce) şi un set de pixuri albastre.

Am mers pe jos până la gară, m-am aşezat pe prima băncuţă din faţa acesteia şi am deschis harta. Cu ochii închişi am pus mâna pe un oraş, apoi i-am deschis. Alesesem Constanţa. Drept e să spun, că acolo îmi doream să locuiesc. Am fost îndrăgostită de mare de când mă ştiu. M-am dus la ghişeu şi am cerut un bilet doar dus către Constanţa. Nu eram sigură cât timp vreau să petrec acolo sau dacă o să mă mai întorc. A nu se înţelege greşit, departe de mine gândul de a fugi de acasă. Simţeam doar nevoia unui gest de “rebeliune” care să mă facă să simt că sunt atât de nebună pe cât mă cred uneori.

Aveam tren abia la ora 09:35 şi ceasul era doar 08:55. Aveam să aştept ceva vreme, dar asta nu mă deranja. Aveam timp suficient să mă gândesc la ceea ce făceam. Nu aş fi dat înapoi pentru nimic în lume, dar mi-ar fi plăcut să nu fac asta singură. Era o persoană pe care aş fi vrut să o iau cu mine. Aş fi sunat-o chiar de acolo, din gară, dar nu aveam telefonul la mine; îmi era inutil în călătoria mea. Dar nu am renunţat la idee, aşa că am rugat un domn să îmi împrumute telefonul dumnealui doar ca să telefonez cuiva. A fost foarte dornic să mă ajute şi mi-a oferit mobilul. Am format din memorie numărul pe care ştiam să-l repet chiar şi de mă trezeai la 3 noaptea. A răspuns EL, cu vocea-i veşnic uşor somnoroasă:

“Eu: nu am timp să-ţi explic, dar fă te rog ceva cu mine.
El: ce anume?
Eu: hai cu mine undeva.
El: unde eşti acum?
Eu: la gară.
El: când pleacă trenul?
Eu: la şi 35.
El: aşteaptă-mă că vin.”

Apoi a-nchis. I-am mulţumit domnului amabil şi i-am înapoiat telefonul, apoi m-am aşezat pe o băncuţă. Ştiam că va veni, simţisem asta în tonul vocii sale calde. Oare îi spusesem să mai aducă bani?

Calcule




" Gesturile frumoase se calculeaza in timp? De mult, de ieri, de azi...?"




Boala

Am citit candva, nu imi amintesc cand, un articol de blog, care nu stiu cui apartinea. Era despre teama in general si despre teama de moarte in mod particular.

Nu a trezit in mine nimic si cuvintele acelea nu au rezonat in mine pana nu am ajuns intr-o situatie delicata. Nu eu personal ci colateral, o persoana apropiata mie. Si m-am speriat. Nu ma sperii usor, dar de data asta eram impietrita la propriu. Am o noapte sa ascult iar si iar la un tragic infinit niste cuvinte pe care nu le credeam a fi adevarate. Am ajuns dimineata la scoala intr-o stare care poate intra cu usurinta drept DEPLORABILA. Am vrut sa cer un sfat, sa ma ajute cineva...si totusi nu.

Nu am spus nimanui nici macar o singura vorba despre adevarata mea grija si am incropit un rol idiot care avea sa salveze aparentele, macar pentru ziua respectiva. M-am refugiat in scris, pentru ca singura persoana cu care am vrut sa vorbesc era ocupata. Pentru ca e om si nu obiect si se imparte intre alti oameni. Si am cedat, am renuntat pentru a nu il pune pe celalalt sa aleaga. Nu stiu daca am facut bine si sincera sa fiu nici nu imi pasa. Imi manifest egoismul ACUM caci simt ca sunt destul de indreptatita.

Si oare se vindeca?

Nu stiu

Spui "nu stiu" cand nu intelegi ceva si nu vrei sa pui persoana respectiva sa repete, spui "nu stiu" cand nu vrei sa spui altceva ce ar putea sa raneasca, spui "nu stiu" cand vrei sa ascunzi ca doare.

Folosim atatea expresii prin care ascundem trairi incat uneori ma intreb de ce mintim? Pentru ca asta facem, ne mintim singuri; ca ne e bine, ca nu doare, ca o sa treaca, ca o sa fie bine. Ne mintim pe noi ca schimbam ceva si mai rau, ii mintim pe cei din jur. Si nici macar nu-i apreciem pe cei care se lasa mintiti, cei care cu buna stiinta te lasa sa le indrugi baliverne, desi stiu ca nu sunt nici pe departe adevarate.

Oamenii sunt ciudati in zeci de feluri. Oamenii mint frumos sau mint prost, dar in esenta, mint.

Despre schimbari

Nu stiu daca sunt bune sau rele, nu stiu daca am dreptul sa cer. Stiu doar ca mi le doresc pentru ca asa cred eu ca va fi mai bine, pentru ca am senzatia ca asa ma voi simti mai fericita. Suna egoist, nu?

Poate chiar sunt...nu stiu.

In viziunea mea exista schimbari bune si schimbari rele, niciodata de mijloc. Ori devi ceva monstruos, ori devi idealul cuiva. Dorinta de schimbare vine uneori si din dragoste; pentru ca vrei ca persoanei de langa tine sa-i fie mai bine si faci compromisuri. Renunti la a mai vorbi cu anumite persoane atat de multe, atat de des, renunti la a ascunde o relatie. Si cel mai important, nu regreti. Nu reprosezi nimanui aceste sacrificii si nici nu iti spui tie ca este gresit sa le faci. Le faci pur si simplu.
Oare cati dintre noi se schimba cu adevarat?

Noi, romanii si maghiarii

Vreau sa spun de la inceput ca nu stiu toata povestea. Cunostintele mele se rezuma la :" o tipa e amenintata cu moartea intr-un liceu pentru ca a burta o bentita cu steagul Romaniei de ziua maghiarilor". Ideea postului porneste de la revolta unora care sar e capul "patriotilor".

Nu ma dau mare patrioata, nici nu sunt, dar sustin cauza respectivei. Nu consider ca sufera de atentie pentru ca a facut acel gest ci cred ca a dat dovada de curaj. Ea a vazut in tara noastra ceva bun, ceva ce merita apreciat. Pentru asta, a decis ca e necesar sa se manifeste de ziua maghiarilor. Nu vad de ce sa-i dam in cap.

Ne dam democrati, cu tara libera, drepturi si alte cele; atunci de ce sa nu aiba oricine dreptul la manifestare libera? Nu cred ca a jignit, vatamat sau pus in pericol pe nimeni. Si atunci pentru ce atata blamare? Pentru ca unii au speranta? De ce sa le-o ucidem? Mi se pare egoist sa omori speranta unei persoane, cu atat mai mult a unui copil. O sa vada ea singura, mai tarziu, daca tara noastra merita sau nu, dar ma repet: e dreptul ei sa poarte steagul pe bentita in fiecare zi, oriunde!


A dovedit ca nu e ipocrita sa vina cu steagul doar de 1 Decembrie. Din partea mea, jos palaria!

Tatuaj



 Te-am chemat sa stai cu mine pentru ca-mi era frica de intuneric. Ei bine, nu de intuneric propriu-zis ci de demonii mei caror le place sa se ascunda in cele mai intunecate si sumbre locuri. Si nesperat, ai venit. Spun nesperat pentru ca nu credeam nici macar in proportie de 1% ca vei veni, dar mi-am zis sa incerc.

Multumescu-ti tie, ca ai stat langa o leguma, ca ai acceptat sa bati drumul pentru ca apoi sa te gonesc in mijlocul noptii, ca m-ati tinut de mana si mi-ai sters lacrimile, ca nu ai tipat si nu ai fugit.
Dupa ce ai plecat m-am dus la culcare. Mirosul tau era impregnat in pielea mea. Am inspirat o gura din parfumul tau si am inchis ochii. Cred ca te-am si visat, nu stiu sigur, nu-mi mai amintesc.



duminică, 17 martie 2013

Pentru cei dragi

Dupa atatia kilometrii parcursi ma simt goala, stoarsa de putere. Ca si cum as fi mers pe jos in neant, fara tinta. Mintea refuza sa accepte ce vede ca fiind realitate si nu se transpune in acest ecran virtual in spatele caruia se joaca un film in premiera. Pare ciudat, nu-i asa ?
Ma simt straina aici, chiar si de obiectele mele. Singurul care imi aminteste de casa e asta mic si stralucitor. Desi ma inverzeste si aluneca uneori, se misca sau se agata e cel mai frumos. El imi aminteste de unde vin. De departe...foarte departe. 2000 de kilometrii. Ca si cum am mers pana la Braila, nu?
Si vrei sa mai auzi ceva? Aici miroase a branza. Si am mers cu bicicleta, nu oriunde, ci pana la brutarie. Care ghici ce? Nici macar nu e in Olanda! E in Germania!

Si ma bucur de toate astea ca un copil mic pentru ca le vad extraordinare; simultan regret ca nu poti avea aceleasi trairi, sa ne minunam impreuna de linistea asurzitoare a unui satuc uitac intr-un colt de tara, de mirosul proaspat din patiseria de la granita.
Mi-e dor de tine, mi-e dor de voi, dar as vrea sa fiti aici in loc sa fiu eu acolo.