vineri, 7 septembrie 2012

Istoria crimei din benzinarie II

In bezna noptii Nina se ridica de pe asfalt. Simte cu fiecare por al pielii ei se desprinde de smoala proaspat turnata, lasand in urma straturi ale epidermei sale. Simte gustul sarat al sangelui in propria gura de parca-si clateste dintii cu el. Cateva coaste rupte si habar nu are ce e in neregula cu ea. Poate s-a speriat doar sau poate e moarta. Si atunci ar fi o stafie, o prezenta fumurie, usor incandescenta de care lumea s-ar speria usor.
Are o incercare de a se ridica din pozitia culcata in care statea, care desigur esueaza. Nu stia de ce nu poate merge, dar la gradul avansat de ebrietate in care se afla, nu se intreba si "de ce". Reuseste cumva sa ajunga pana la marginea drumului. Betiva in sant, era o imagine deplorabila a sinelui ei, lipsit de orice farama de demnitate si stima de sine. Norocul ei ca nu vedea pielea despicata pe maini si rana deschisa plina de praf. Astepta un semn al providentei care sa-i spuna ca nu ii este sortit sa moara in astfel de chinuri. Din pacate nu stia ca viitorul e plin de surprize.
Era trecut de 5 dimineata cand un Ford Shelby Mustang opreste langa ea. O vazuse de la departare atunci cand lumina puternica a farurilor ii dezvaluise pupilele. Soferul era un batran la vreo 57 de ani, cu parul usor grizonat care era in circuit prin tara. S-a gandit s-o ajute, asa ca a luat-o cu masina si a dus-o pana la prima benzinarie ca sa poata da un telefon la rude sau eventual sa sune dupa o ambulanta. Bucata de drum pe care cei doi au parcurs-o impreuna nu a fost mai lunga de 15 km. In tot acest timp in masina a fost o liniste mormantala. Sergiu (soferul) s-a abtinut sa intrebe cum a ajuns o tanara dragutica de 23 de ani, in sant, plina de vanatai si sange si mirosind a alcool de proasta calitate, iar ea s-a ferit de a da explicatii pe care oricum nu le putea formula. A fost totul ca un acord mutual ca acest subiect nu trebuie deschis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu