duminică, 31 martie 2013

Noi, romanii si maghiarii

Vreau sa spun de la inceput ca nu stiu toata povestea. Cunostintele mele se rezuma la :" o tipa e amenintata cu moartea intr-un liceu pentru ca a burta o bentita cu steagul Romaniei de ziua maghiarilor". Ideea postului porneste de la revolta unora care sar e capul "patriotilor".

Nu ma dau mare patrioata, nici nu sunt, dar sustin cauza respectivei. Nu consider ca sufera de atentie pentru ca a facut acel gest ci cred ca a dat dovada de curaj. Ea a vazut in tara noastra ceva bun, ceva ce merita apreciat. Pentru asta, a decis ca e necesar sa se manifeste de ziua maghiarilor. Nu vad de ce sa-i dam in cap.

Ne dam democrati, cu tara libera, drepturi si alte cele; atunci de ce sa nu aiba oricine dreptul la manifestare libera? Nu cred ca a jignit, vatamat sau pus in pericol pe nimeni. Si atunci pentru ce atata blamare? Pentru ca unii au speranta? De ce sa le-o ucidem? Mi se pare egoist sa omori speranta unei persoane, cu atat mai mult a unui copil. O sa vada ea singura, mai tarziu, daca tara noastra merita sau nu, dar ma repet: e dreptul ei sa poarte steagul pe bentita in fiecare zi, oriunde!


A dovedit ca nu e ipocrita sa vina cu steagul doar de 1 Decembrie. Din partea mea, jos palaria!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu